NAŠI PROJEKTI

Redovno djelovanje Udruge za kulturu i nove medije Arteist uključuje nekoliko glavnih projekata

Zbog sužavanja prostora za književno stvaralaštvo, zbog sužavanja opsega domaćeg izdavaštva, zbog preorijentacije izdavača ka komercijalno isplativijoj prozi koja se često nedvosmisleno svodi na goli šund, i najvažnije, zbog toga što smo se zarekli da ćemo prkositi neuralgijama sistema koji se zatvara za kvalitetnu novu prozu – Udruga za kulturu i nove medije Arteist pokrenula je 2013. godine izdavačku kuću Biblioteka Arteist.

Našu misiju ne treba tražiti između redaka – ona je otvorena knjiga naše ljubavi prema književnosti. Zato objavljujemo knjige koje želimo imati. Zato svoje police popunjavamo djelima domaćih i stranih autora koji čitatelju znaju uzvratiti ljubav prema pisanoj riječi. To je naš način da podijelimo svoju strast prema književnosti i da je trajno održavamo na životu.

U narednom razdoblju planiramo ovim izdavačkim projektom otvarati prilike za mlade autore, koji su najviše “stradali” u aktualnoj krizi izdavaštva u Hrvatskoj i koji ne dobivaju šanse kod financijski oslabljenih, komercijalno orijentiranih izdavača. Želimo pokrenuti i ciklus likovnih monografija, kojima bismo predstavljali suvremene likovne umjetnike, a koje bi bile praćene i multimedijalnim sadržajem.

Niže donosimo izdanja koja su dosad objavljena u Biblioteci Arteist:

POPUSTI KOJE OSTVARUJETE

Svaki član Udruge na temelju predočenja važeće članske knjižice ima pravo na korištenje usluga partnera Udruge Arteist, kako je ovdje navedeno.

Aktivno radimo na tome da ovom popisu pridružimo što više kulturnih institucija na cijelom području Republike Hrvatske.

E

Service 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris arcu ex, rutrum vel magna at, accumsan efficitur neque. Vestibulum ante.

E

Service 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris arcu ex, rutrum vel magna at, accumsan efficitur neque. Vestibulum ante.

Pratite nas na društvenim mrežama

O nama        Projekti        Programi       » Učlani se! «     Kartica       Doniraj

Skokov prilaz 8, Zagreb

info@arteist.hr