NAŠI PROJEKTI

Redovno djelovanje Udruge za kulturu i nove medije Arteist uključuje nekoliko glavnih projekata

REGIONALNI ARTEISTOV NATJEČAJ ZA KRATKU PRIČU

Zbog sužavanja prostora za književno stvaralaštvo u medijima, zbog sužavanja opsega domaćeg izdavaštva, zbog preorijentacije izdavača ka komercijalno isplativijoj prozi koja se često nedvosmisleno svodi na goli šund, i najvažnije, zbog toga što smo se zarekli da ćemo prkositi neuralgijama sistema koji se zatvara za kvalitetnu novu prozu – Udruga za kulturu i nove medije Arteist raspisala je u listopadu 2012. godine regionalni natječaj za kratku priču.

Natječaj je trajno otvoren za pisce koji stvaraju na hrvatskom i srodnim jezicima.

Pročitajte više

Ako imate VIZIJU
pomoći ćemo vam da je pretvorite u stvarnost

KONTAKTIRAJTE NAS

OSTALI PROJEKTI

Ovo su neki od ostalih projekata koje smo realizirali tijekom godina.

Želite sudjelovati u realizaciji programa Udruge za kulturu i nove medije Arteist?

JAVITE NAM SE

   ARTEIST TV

U svrhu inteziviranja multimedijalnih sadržaja na portalu Arteist.hr, pokrenuli smo ciklus video-priloga koje smo sami producirali i objavljivali. Riječ je o internetskim video prilozima koji su do sada bili namjenjeni isključivo televizijskom emitiranju, čime smo nastojali držati korak s prilagođavanjem novim tehnološkim trendovima u kreiranju informativnog i kulturnog sadržaja.

U tjednom ritmu predstavljali smo lik i djelo jednog mladog likovnog umjetnika, objavljivali reportaže, intervjue i osvrte na relevantna zbivanja u kulturi i društvu, video priloge s otvaranja izložbi, premijera predstava, koncerata i performansa.

Uveli smo i rubriku “Intervju tjedna”, rezerviranu za predstavljanje jedne osobe koja je, pozitivno ili negativno, obilježila tjedan u polju kulture i/ili društva. Bili su to to video intervjui koji su rađeni uživo, u stilu New York Timesa.

Projekt je prekinut zbog sustavnog dokidanja sredstava od strane Grada Zagreba i Ministarstva kulture koje su ovaj projekt prestale prepoznavati kao program javnih potreba u kulturi.

l   ČASOPIS ARTEIST

Časopis Arteist besplatna je elektronička publikacija (PDF, ePUB) koja je u mjesečnom ritmu okupljala dominantno autorske tekstove: analize, teme, kritike i recenzije kulturnih projekata (kazališnih predstava, vrijednih književnih ostvarenja, nezavisnih filmova i festivala), intervjue s umjetnicima i kulturnim djelatnicima koji unose svježinu s hrvatski kulturni prostor, originalne književne tekstove, radove vizualnih umjetnika iz Hrvatske i regije, foto-eseje, originalne ilustracije.

Sadržaj časopisa organiziran je oko temata kroz koji svaki mjesec nastojimo neku bitnu temu iz područja kulture i društva sagledati iz više perspektiva, kroz više autorskih glasova. Časopis je otvarao prostor za kvalitetne autore koji u mainstream medijima često bivaju prešućeni zbog manjka prostora za kulturu. Neki od sugovornika bili su poznati kazališni i filmski umjetnici, poput Olivera Frljića, Bobe Jelčića ili Nenada Puhovskog. U obradu značajnih izložbenih projekata ulazili smo dublje od drugih srodnih medija koji se bave kulturom: za primjer ističemo obiman esej Leonide Kovač o Nasti Rojc.

Vrhunski produciran, zanimljivog i preglednog dizajna, časopis je izlazio jednom mjesečno u opsegu između dvadeset i trideset stranica. Pokrenut je u siječnju 2013. godine, a zbog dokidanja sredstava ugašen je nakon šesnaest brojeva.

Osim navedenih projekata intenzivno radimo i na realizaciji nekoliko edukacijskih programa.
Saznajte više o njima!

EDUKACIJSKI PROGRAMI

Pratite nas na društvenim mrežama

O nama        Projekti        Programi       » Učlani se! «     Kartica       Doniraj